El consumidor premia les marques amb impacte positiu

marques amb impacte positiu

Nombrosos estudis i enquestes ho demostren: el consumidor té cada vegada més en compte l’actitud de les marques davant la societat i el medi ambient. Un dels últims estudis en corroborar-ho és l’Edelman Earned Brand del 2018, que conclou que el 64% dels consumidors de tot el món comprarà o boicotejarà una marca únicament pel seu posicionament davant un determinat problema social o polític. Aquest percentatge s’ha incrementat un 13% en comparació amb el resultat obtingut el 2017.

Marques i consumidores

Espanya no és aliena a aquesta tendència. El 80% dels espanyols compra en funció a altres valors més enllà de la qualitat o el preu, segons la segona edició de l’estudi Marques amb Valors: El poder del consumidor-ciutadà, de l’agència 21 gramos. L’honestedat, la coherència, la confiança i la transparència són els quatre valors més significatius que influeixen i condicionen una compra.

A més de ser més exigents quan compren, també augmenta la influència que tenen els consumidors sobre les empreses. Aquest empoderament del client es deu en gran manera a internet i a les xarxes socials. Un tuit desafortunat pot tenir terribles conseqüències. En canvi, les paraules adequades en el moment oportú poden traduir-se en un augment de les vendes.

El sector bancari i financer és molt conscient d’aquesta realitat. La banca s’ha caracteritzat històricament per l’opacitat de les seves inversions (On inverteixen els bancs?). Amb l’objectiu de rentar la seva mala imatge, la majoria de bancs espanyols han incorporat polítiques de responsabilitat social corporativa (RSC) en la seva estratègia de negoci. Però no deixa der ser, en molts casos, pur maquillatge.

El compromís social i mediambiental d’Ecrowd!

A Ecrowd!, com a plataforma de crowdlending especialitzada en finançar projectes amb impacte positiu, l’RSC està en el mateix ADN de la companyia. Només impulsem campanyes de finançament de projectes amb un impacte positiu i ho fem amb una rendibilitat justa tant per als inversors com per a qui necessita els diners.

No contents amb això, Ecrowd! col·labora també en accions que tenen per objectiu fer d’aquest un món millor. L’any passat vam participar a la plantació de 217 arbres al Primer Bosc Pimes del món, a Sagides (Sòria), una iniciativa de la Asociación Áreas Verdes.

Però potser el millor exemple del compromís d’Ecrowd! per fer d’aquest un món millor sigui la nostra adhesió al moviment B Corp . B Corp és un moviment global de més de 2.500 empreses de 60 països i 130 sectors amb una única finalitat: que un dia totes les companyies competeixin per ser les millors per al món, i, com a resultat, la societat camini cap a estadis de benestar compartit i perdurable superiors.

El proper 7 de novembre us convidem a participar en el tercer B GOOD DAY, que tindrà lloc a Saragossa i permetrà als assistents conèixer Ecrowd! i a les altres marques i empreses espanyoles pioneres que formen part d’aquest moviment global d’empreses per a un món millor.

marques B Corp

Tags:

Comments are closed.